Ημερίδα Χοιροτροφίας 14/04/2019



Ημερίδα Χοιροτροφίας 14/04/2019

Κυριακή 14/04/19

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

10.45-11.00         Προσέλευση προσκεκλημένων

 

11.00-11.20         Καλωσόρισμα, Χαιρετισμός και παρουσίαση εταιρειών ΑΣΤΡΟΝ και ΒΕΣΖ-Φ

 

11.20-11.45         Η χρήση εστέρων γλυκερόλης με λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου στα απογαλακτισμένα χοιρίδια: ερευνητικά αποτελέσματα PORCESTIN®

Ομιλητής: Πασχάλης Φορτομάρης, Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ

 

11.45-12.00         Διάλλειμα

 

12.00-12.15         Παρουσίαση της σειράς προϊόντων WIN.

Ομιλητής: Αχιλλέας Μανούρας, ΒΕΣΖ-Φ ΑΑ ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΑΒΕΕ

 

12.15-12.30         Νεώτερα δεδομένα για την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων.

Ομιλητής: Βασίλειος Παπατσίρος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΘ

 

12.30-12.45         Η σημασία της Βιοασφάλειας στις σύγχρονες χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.

                                Ομιλητής: Γεώργιος Παπαδόπουλος, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ                           

12.45-13.00         Ερωτήσεις, Συζήτηση



Μια σημαντική εκδήλωση που αφορά τον πρωτογενή τομέα και πιο συγκεκριμένα τη χοιροτροφία, πραγματοποιήθηκε χθες στην Ελάτη Τρικάλων, στο ξενοδοχείο «Παπαναστασίου».

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τις εταιρίες ΒΕΣΖ-Φ ΑΑ ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΑΒΕΕ – Συμπληρώματα Ζωοτροφών  και της εταιρίας ΑΣΤΡΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και δραστηριοποιείται και στην εμπορία και διακίνηση Ζωοτροφών.

Παρουσία πολλών Τρικαλινών, κυρίως χοιροτρόφων, οι ομιλητές κ. Πασχάλης Φορτομάρης, Καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ, κ. Βασίλειος Παπατσίρος, Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής ΠΘ και κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, Επικ. Καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ, ανέπτυξαν πτυχές που αφορούν την χοιροτροφία αλλά και τις ιδιαιτερότητες των χοιρινών προϊόντων.

Στους συμμετέχοντες η Αν. καθηγήτρια της Κτηνιατρικής ΑΠΘ κα Τζήκα Ελένη, ο Αν. Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κλωνάρης Στάθης, ο Καθηγητής του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Μανούρας Αθανάσιος και ο καθηγητής του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Κώστας Κουσενίδης.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του κ. Ιωάννη Μπούρα, προέδρου της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων Ελλάδας και παρουσίαση των εταιριών ενώ ο κ. Αχιλλέας Μανούρας στην παρουσίαση της σειράς προϊόντων WIN μεταξύ άλλων υπογράμμισε : « ότι μπορούμε να ενισχύσουμε την πολυδοκιμασμένη Ελληνική χοιροτροφία με πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα που δίνουν οικονομικό όφελος στους χοιροτρόφους, καλύτερα προϊόντα κρέατος αλλά και προστασία στο περιβάλλον » .

Η ημερίδα που διεξήχθη με αφορμή – σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο- «2019 , η Τυχερή χρονιά των χοίρων» ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις – ερωτήσεις ντόπιων χοιροτρόφων αλλά και άλλων παρευρισκομένων για όλο το φάσμα που αφορά την παραγωγή και κατανάλωση χοιρινού κρέατος ( κόστος παραγωγής, βιοασφάλεια στα χοιροτροφεία, συγκριτικά πλεονεκτήματα και εξέλιξη στη διατροφή χοιρινού κ.α.).

 

ΒΕΣΖΦΑ



map ΦΗΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ     phone 24310 51166     fax 24310 51038     email info@nuprema.gr